•  
  •  

Activiteiten

Er gebeurt van alles op het gebied van metselwerk. Bij MADE of erbuiten. Mocht u zelf nog bijeenkomsten hebben of weten, die mogelijk interessant zijn voor de MADE agenda, dan kunt u dit laten weten door een mail te sturen naar het MADE Center.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Workshop rond innovatie van metselwerk gevels ism CAST

11 februari 2014 @ 15:30 - 20:30

CAST nodigt u uit mee te doen met een workshop rond innovatie van metselwerk gevels!

HNY2014Tilburg is een stad van makers. Binnen het project Innovatiedialoog makerscultuur Tilburg willen CAST en MADE metselwerk kenniscentrum de verbinding leggen tussen verschillende vakmensen om tot innovatieve concepten te komen. We willen ontwerpers, producenten en bouwers bij elkaar brengen tijdens een workshopmiddag en -avond rond een viertal concepten van metselwerk gevels. Ben jij als architect of een andere ontwerper geïnteresseerd in innovatieve gevelontwikkelingen op het gebied van metselwerk? CAST en MADE nodigen je van harte uit deel te nemen aan de workshops rond de gevelconcepten op dinsdag 11 februari 2014 vanaf 15.30u-20.30u.

Wat gaan we doen?
Ontwerpers, producenten en bouwers gaan met elkaar in gesprek over de gevelconcepten. Welke ontwikkelingen en innovaties zijn er gaande omtrent metselwerk en gevels, en welke vragen leven bij de makers zelf? Binnen de vier verschillende thema’s wisselen de deelnemers informatie uit en voorzien elkaar van nieuwe inzichten. Vanuit deze dialoog ontstaan nieuwe ideeën voor de toekomst, met aandacht voor innovatieve materiaaltoepassingen en elkaars vakmanschap en creativiteit. De workshops worden op dinsdag 18 februari afgesloten met een slotavond.

Deelnemende architecten kunnen hun eigen concrete project, vraag of wens meenemen, op het gebied van innovatieve ontwikkeling in metselwerk geveloplossingen. Geen vraag of idee is te gek! Tijdens de bijeenkomst op 11 februari delen we de groepen in naar thema en per workshopgroep worden in het eerste deel van de workshop de specifieke cases besproken. Een tekenaar zorgt, in overleg met de groep, voor een verbeelding van het innovatieve concept.

In het tweede deel van de workshop kiest de groep een specifieke case om de gezamenlijke expertise verder uit te werken. Aan elke workshopgroep koppelt MADE enkele productontwikkelaars en fabrikanten van metselwerk en geveloplossingen. Hierdoor kan een directe kennisontwikkeling en -overdracht plaatsvinden tussen de creatieve sector en de technische sector.

Workshopthema’s:

  • Energiezuinig
  • Milieuvriendelijk
  • Renovatie
  • Prefab

Slotavond dinsdag 18 februari
Op dinsdag 18 februari worden de eerder ontwikkelde concepten gepresenteerd aan het publiek tijdens een evenement rond maakinnovatie bij het MADE Center. Voorafgaand aan de presentaties geeft Belgisch ontwerper Thomas Lommée een inspirerende lezing over Autarkytecture, een prikkelend betoog voor een vernieuwend bouwproces. Dit project staat op het moment tentoongesteld in kunsthuis Z33 in Hasselt (BE). Hierna gaan de bezoekers, onder het genot van een borrel, langs een presentatie van de verschillende concepten en kunnen in gesprek gaan met de workshopdeelnemers. Het publiek mag stemmen op het meest interessante of originele concept, dat uiteindelijk door de participanten van MADE Center concreet uitgewerkt zal worden.

Wat levert het jou op?

–          Kennisontwikkeling op het gebied van materialen en technische producttoepassingen.

–          De mogelijkheid je eigen project in te brengen en samen met anderen innovatieve oplossingen te ontwikkelen.

–          De mogelijkheid met een groep innovatieve concepten te ontwikkelen, die mogelijk verder worden uitgewerkt met ondersteuning van MADE.

–          Kennismaken met productontwikkelaars, fabrikanten, ontwerpers en andere professionals uit de bouw tijdens de afsluitende avond.

Aanmelden
Ben jij geïnteresseerd in innovatieve gevelontwikkelingen op het gebied van metselwerk? En wil je samen met professionals nadenken over nieuwe ontwikkelingen? Meld je dan aan voor deze workshop via secretariaat@castonline.nl of via het inschrijfformulier op onze website. Geef daarbij alvast aan wat jouw project / vraag / toekomstdroom is op het gebied van geveloplossingen in metselwerk. Tijdens de workshops behandelen we deze concrete projecten, ingebracht door de deelnemers. We hebben plek voor ongeveer 32-40 deelnemers.

De workshops vinden plaats van 15.30 tot 20.30 uur in het MADE Center. We zorgen dan voor iets te eten.

De projecten worden gepresenteerd tijdens de afsluitende avond op dinsdag 18 februari. Dat begint om 19.30 (inloop 19.00u) en is eveneens bij MADE. Je bent daarvoor natuurlijk ook van harte uitgenodigd.

Goed om te weten: Deze CAST-activiteit voldoet aan de voorwaarden voor bij- en nascholing, en staat daarom ook vermeld in de online agenda van het architectenregister. Hier kun je aangeven dat je deelneemt, zodat je de studie-uren via het architectenregister kunt registreren. Let op: vergeet niet je ook bij CAST aan te melden!

Voor meer informatie kan je mailen of bellen naar CAST.

Hopelijk tot 11 februari!

Share

Organisator

CAST
Telefoon:
013 - 544 92 22
E-mail:
secretariaat@castonline.nl
Website:
www.castonline.nl

Locatie

MADE Center
Maidstone 28
Tilburg, 5026 SK Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
013-8200300

De gegeven presentaties kunt u terug vinden op de pagina “Downloads”.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!