•  
  •  
  • Home
  • /Nieuws
  • /Lijmvoegwapening nu ook in epoxy-gecoate uitvoering
Lijmvoegwapening nu ook in epoxy-gecoate uitvoering

Lijmvoegwapening nu ook in epoxy-gecoate uitvoering

Murfor EFS/…  lijmvoegwapening nu ook in epoxy-gecoate uitvoering.

Bekaert produceert al lange tijd een platte lijmvoegwapening, geschikt voor voegen vanaf ca. 2mm tot 6mm. Dit type bestaat uit 2 constructieve langsdraden met een effectieve staalsectie van ca. 25mm. Beide draden worden verbonden met een zigzag lopende verbindingsdraad. Met dit type wapening wordt scheurvorming in het lijmwerk beheerst. Ook kan de wand worden versterkt ten behoeve van de opname van wind-, grond-, en waterdruk.

Tot voor kort was dit type wapening enkel beschikbaar in verzinkt staal en roestvast staal. RVS staal (Murfor EFS/S-40) wat wordt toegepast in gevel lijmwerk is een relatief dure oplossing en in de meeste gevallen niet vereist. Deze hoge prijs wordt vooral veroorzaakt door de hoge kostprijs van rvs staal. Wapening gemaakt van verzinkt staal (Murfor EFS/Z-40) mag niet in gevel lijmwerk mag worden toegepast.

Door een verandering in productiemethode is Bekaert in staat om nu ook Murfor EFS wapening te produceren in de zgn. duplex gecoate uitvoering, beter bekend als verzinkt staal met epoxy coating (Murfor EFS/E-40). Door deze aanpassing is het Bekaert gelukt om de kosten voor de aannemer met maar liefst 50% te reduceren. Inmiddels is dit type wapening uit voorraad leverbaar.

Voor meer informatie en/of toepassingsmogelijkheden kunt u contact opnemen met Bekaert (gratis tel. 0800-0227520, of mailen naar: rolf.kramer@bekaert.com )

Share
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!